Mainos

Jyväsämpylät

Kokeile terveellisiä jyväsämpylöitä! Jyvät kannattaa keittää tai liottaa hyvin ennen taikinan valmistamista. Muista myös kohottaa sämpylöitä kunnolla ennen niiden paistamista.

Noin 20 sämpylää

  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g voita tai margariinia
  • n. 5 dl kypsiä Myllyn Paras esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • n. 12 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (n. 750 g)

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee reilu 5 dl kypsiä). Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min koosta riippuen.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!