Jyvä-sämpyläsolmut
Näiden terveellisten sämpylöiden juju on veikeä muoto. Kaurahiutaleilla koristellut solmut maistuvat parhaalta tuoreena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Noin 30 kpl
- 5 dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita tai
- Irtonainen Kaura+Riisiä (2 dl raakana)
- ½ l vettä tai piimää
- 50 g hiivaa
- 2-3 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa tai siirappia
- 30 g pehmeää voita tai margariinia
- noin 12 dl (750 g) Myllyn Paras Emännän Puolikarkea
- Vehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
Voiteluun
- maitoa tai mehua
Pinnalle
- Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleita
Valmistusohje
Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, rasva, kypsät jyvät sekä jauhoja.
Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus noin 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
Voitele kohonneet solmut maidolla ja koristele hiutaleilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita salaatteihin tai myslin tapaan viilin ja jogurtin kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa