Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jyvä-sämpyläsolmut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden terveellisten sämpylöiden juju on veikeä muoto. Kaurahiutaleilla koristellut solmut maistuvat parhaalta tuoreena.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Noin 30 kpl

  • 5 dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita tai
  • Irtonainen Kaura+Riisiä (2 dl raakana)
  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g pehmeää voita tai margariinia
  • noin 12 dl (750 g) Myllyn Paras Emännän Puolikarkea
  • Vehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja

Voiteluun

  • maitoa tai mehua

Pinnalle

  • Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, rasva, kypsät jyvät sekä jauhoja.

Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus noin 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele kohonneet solmut maidolla ja koristele hiutaleilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita salaatteihin tai myslin tapaan viilin ja jogurtin kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KaurakuituleipäJyväsämpylätAamulla leivottavat sämpylätPehmeät sämpylät puurostaKaurahiutalesämpylätTerveellinen jyväleipä
SämpylätKevytKananmunatonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät