Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustoruukku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

6 annosta

  • 200 g voimakkaanmakuista juustoa
  • 75 g sinihomejuustoa tai Roquefort-juustoa
  • 5 rkl pehmeää voita
  • suolaa
  • 3 rkl konjakkia tai kirkasta viinaa
  • 1 rkl kuminaa tai fenkolia tai ½ dl tuoreita yrttimausteita, esimerkiksi persiljaa, ruohosipulia, krassia tai basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa juusto kuutioiksi ja murenna homejuusto. Pane juustokuutiot, suola ja mausteet tai yrtit yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia.

2. Lisää homejuusto, voi ja konjakki ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Painele seos tiiviisti ruukkuun tai kannelliseen purkkiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Juustoruukku on klassinen herkku, joka valmistetaan juuston tähteistä. Kun juustoon yhdistetään konjakkia ja mausteita, koostumuksesta tulee kermainen ja mausta hienostuneen terävä. Levitä juustoherkkua näkkileivälle ja tarjoa lisänä rapeita retiisejä.

Lisää aiheesta:

Kylmä kurkku-minttujogurttikastikeSaran juustosalaatti vadelmakastikkeellaPerunagratiini juuston keraViinirypälein koristeltu juustokakkuKananmaksamoussePinaatti-vuohenjuustopiiras
JuustoKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto