Juustoruukku

Juustoruukku on klassinen herkku, joka valmistetaan juuston tähteistä. Kun juustoon yhdistetään konjakkia ja mausteita, koostumuksesta tulee kermainen ja mausta hienostuneen terävä. Levitä juustoherkkua näkkileivälle ja tarjoa lisänä rapeita retiisejä.

6 annosta

  • 200 g voimakkaanmakuista juustoa
  • 75 g sinihomejuustoa tai Roquefort-juustoa
  • 5 rkl pehmeää voita
  • suolaa
  • 3 rkl konjakkia tai kirkasta viinaa
  • 1 rkl kuminaa tai fenkolia tai ½ dl tuoreita yrttimausteita, esimerkiksi persiljaa, ruohosipulia, krassia tai basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa juusto kuutioiksi ja murenna homejuusto. Pane juustokuutiot, suola ja mausteet tai yrtit yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia.

2. Lisää homejuusto, voi ja konjakki ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Painele seos tiiviisti ruukkuun tai kannelliseen purkkiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.