Juustopurilainen

Hampurilaisista on tullut nykyajan arkiruokaa. Maukkaan hampurilaisen salaisuus on laadukkaat raaka-aineet. Käytä hyvää naudanlihaa, johon ei saa sekoittaa mitään muuta. Tarjoile lisänä lohkoperunoita tai ranskalaisia.

4 annosta

  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • ruokaöljyä voiteluun
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 4 pientä suolakurkkua
  • 4 pihvitomaattia
  • 2 sipulia
  • 1 pieni kerä jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uunin grillivastus 300 asteeseen. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Voitele pihvit öljyllä, nosta ne kuumalle pannulle ja paista tai grillaa viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä pihvit, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, aseta päälle juustoviipaleet ja paista pihvejä toiset viisi minuuttia.

2. Leikkaa hampurilaissämpylät kahtia ja lämmitä ne leikkuupinta ylöspäin uunin yläosassa muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on kevyesti paahtunut.

3. Aseta pihvit lämpimille leiville. Tarjoile lisänä suolakurkkua, tomaattiviipaleita, sipulirenkaita, salaattia sekä ranskalaisia tai lohkoperunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.