Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustopurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • ruokaöljyä voiteluun
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 4 pientä suolakurkkua
  • 4 pihvitomaattia
  • 2 sipulia
  • 1 pieni kerä jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uunin grillivastus 300 asteeseen. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Voitele pihvit öljyllä, nosta ne kuumalle pannulle ja paista tai grillaa viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä pihvit, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, aseta päälle juustoviipaleet ja paista pihvejä toiset viisi minuuttia.

2. Leikkaa hampurilaissämpylät kahtia ja lämmitä ne leikkuupinta ylöspäin uunin yläosassa muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on kevyesti paahtunut.

3. Aseta pihvit lämpimille leiville. Tarjoile lisänä suolakurkkua, tomaattiviipaleita, sipulirenkaita, salaattia sekä ranskalaisia tai lohkoperunoita.

Hampurilaisista on tullut nykyajan arkiruokaa. Maukkaan hampurilaisen salaisuus on laadukkaat raaka-aineet. Käytä hyvää naudanlihaa, johon ei saa sekoittaa mitään muuta. Tarjoile lisänä lohkoperunoita tai ranskalaisia.

Lisää aiheesta:

Kesän parhaat burgerit grillissäNopeat juustohampurilaisetAmerikkalainen sinihomejuusto-pekonihampurilainenGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaGrillatut, fetatäytteiset lampaanjauhelihapihvitSonnyn hampurilaiset
HampurilainenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle