Juustopiiras äyriäisillä
Ruokaisa piiras kuten tämä, juustolla ja äyriäisillä täytetty, sopii hienosti sunnuntaikävelyn jälkeen nautittavaksi. Tarjoile salaatin kera.
Neljälle
- 100 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 350 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- simpukkalientä
- ½ dl tilliä, hienonnettuna
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi jauhot ja voi murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Laita sivuun hieman taikinaa päälle laitettaviksi suikaleiksi. Pistele pohja, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Kuori katkaravut, valuta simpukat.
4. Vatkaa munat, kerma ja simpukkaliemi. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut, tilli ja juusto. Kaada vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita. Paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti