Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustopiiras äyriäisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokaisa piiras kuten tämä, juustolla ja äyriäisillä täytetty, sopii hienosti sunnuntaikävelyn jälkeen nautittavaksi. Tarjoile salaatin kera.

Neljälle

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g katkarapuja kuorineen
  • 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • simpukkalientä
  • ½ dl tilliä, hienonnettuna
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi jauhot ja voi murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Laita sivuun hieman taikinaa päälle laitettaviksi suikaleiksi. Pistele pohja, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Kuori katkaravut, valuta simpukat.

4. Vatkaa munat, kerma ja simpukkaliemi. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut, tilli ja juusto. Kaada vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita. Paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

ÄyriäispasteijatPurjopiiras seisovaan pöytäänYlellinen taskurapupiirasÄyriäispiiras taskuravullaÄyriäispiiras munalla ja herkkusienilläSipuli-anjovispiiras
ÄyriäispiirakkaSuolaiset leivonnaisetPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä