Juustopiiras äyriäisillä
Ruokaisa piiras kuten tämä, juustolla ja äyriäisillä täytetty, sopii hienosti sunnuntaikävelyn jälkeen nautittavaksi. Tarjoile salaatin kera.
Neljälle
- 100 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 350 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- simpukkalientä
- ½ dl tilliä, hienonnettuna
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi jauhot ja voi murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Laita sivuun hieman taikinaa päälle laitettaviksi suikaleiksi. Pistele pohja, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Kuori katkaravut, valuta simpukat.
4. Vatkaa munat, kerma ja simpukkaliemi. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut, tilli ja juusto. Kaada vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita. Paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta