Juustopaisti

Leipäjuusto tuo karjalanpaistiin maukkaan ja täyttävän lisän.

Ainekset

  • 600-700 g karjalanpaistilihoja
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 3-4 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 8-10 maustepippuria
  • 8-10 mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • vettä
  • 1 pkt (400 g) leipäjuustoa kuutioituna

Valmistusohje

Ruskista lihakuutiot voissa ja pane ne pataan. Ruskista myös reiluiksi paloitellut porkkanat ja sipulit ja lisää ne pataan.

Ripottele joukkoon mausteet. Kaada päälle vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta paistia 175 asteessa 2-3 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.

Lisää kylmä leipäjuusto paistiin juuri ennen tarjoilua. Älä anna kiehua enää. Tarjoile paisti muusin ja puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.