Juustopaisti
Leipäjuusto tuo karjalanpaistiin maukkaan ja täyttävän lisän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600-700 g karjalanpaistilihoja
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 3-4 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 8-10 maustepippuria
- 8-10 mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- vettä
- 1 pkt (400 g) leipäjuustoa kuutioituna
Valmistusohje
Ruskista lihakuutiot voissa ja pane ne pataan. Ruskista myös reiluiksi paloitellut porkkanat ja sipulit ja lisää ne pataan.
Ripottele joukkoon mausteet. Kaada päälle vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta paistia 175 asteessa 2-3 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.
Lisää kylmä leipäjuusto paistiin juuri ennen tarjoilua. Älä anna kiehua enää. Tarjoile paisti muusin ja puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa