Juustokakkua hedelmäsalaatin kera
Juustokakku ja raikas hedelmäsalaatti, siinäpä oiva kesäretkiruoka. Mutta sopii se yhtä hyvin vaikka sunnuntailounaan päätteeksi. Huomaa, että kakkuun käytetään tosiaankin vain yksi karvasmanteli! Jos haluaa välttää manteleita, voi maustaa kakun sitruunankuorella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l mansikoita
- 2 banaania
- 2 dl mustikoita
- 1 dl appelsiinimehua (tai muuta tuoremehua/nektaria makusi mukaan)
Juustokakku
- 500 g raejuustoa
- 1/2 dl manteleita
- 1 karvasmanteli
- 3 munaa
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoa
- 3 dl maitoa
Valmistusohje
1. Hedelmäsalaatti: huuhdo ja perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori ja viipaloi banaanit. Perkaa mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä. Kerrostele ainekset rasiaan tai kulhoon, kaada päälle mehu. Pane kylmään.
2. Juustokakku: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit ja karvasmanteli hienoksi. Vatkaa munia sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelirouhe, raejuusto ja vehnäjauho sekä lopuksi maito. Kaada seos voideltuun, noin 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan. Paista juustokakkua, kunnes se on hyytynyt keskeltä, siihen menee yleensä noin tunti. Kokeile tikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on hyytynyt.
3. Tarjoile juustokakku hedelmäsalaatin kera. Joidenkin mielestä oheen sopivat täydellisesti myös raa´at porkkanapalat ja retiisit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti