Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustokakkua hedelmäsalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 l mansikoita
  • 2 banaania
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl appelsiinimehua (tai muuta tuoremehua/nektaria makusi mukaan)

Juustokakku

  • 500 g raejuustoa
  • 1/2 dl manteleita
  • 1 karvasmanteli
  • 3 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa

Valmistusohje

1. Hedelmäsalaatti: huuhdo ja perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori ja viipaloi banaanit. Perkaa mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä. Kerrostele ainekset rasiaan tai kulhoon, kaada päälle mehu. Pane kylmään.

2. Juustokakku: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit ja karvasmanteli hienoksi. Vatkaa munia sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelirouhe, raejuusto ja vehnäjauho sekä lopuksi maito. Kaada seos voideltuun, noin 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan. Paista juustokakkua, kunnes se on hyytynyt keskeltä, siihen menee yleensä noin tunti. Kokeile tikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on hyytynyt.

3. Tarjoile juustokakku hedelmäsalaatin kera. Joidenkin mielestä oheen sopivat täydellisesti myös raa´at porkkanapalat ja retiisit.

Lisää aiheesta:

Mamma Annan cappuccino-juustokakkuJuustokakku karvasmantelillaPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraKanelissa paistetut omenalohkot mantelipedilläJuustokakku kirsikoiden keraPannukakku
JuustokakkuMakeat leivonnaisetKevytKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Juustokakku ja raikas hedelmäsalaatti, siinäpä oiva kesäretkiruoka. Mutta sopii se yhtä hyvin vaikka sunnuntailounaan päätteeksi. Huomaa, että kakkuun käytetään tosiaankin vain yksi karvasmanteli! Jos haluaa välttää manteleita, voi maustaa kakun sitruunankuorella.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku