Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi

Todellinen töiden-jälkeen-on-kova-nälkä-ateria, jossa kaikki on yhdessä ja samassa. Jos nälkään nääntyminen on lähellä, voit käyttää pussi-muussijauhetta, vaikka eihän se ole itsetehdyn veroista, joskus vain nopeus voittaa laadun. Tämä ei ole sitten laihdutusruokaa...

Neljälle

  • 4 grillimakkaraa tai
  • 4 palaa lenkkimakkaraa
  • sinappia
  • ketsuppia
  • 1 purkki hapankaalia
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 persiljanoksa

Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 20 g voita
  • 3 1/3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ripaus muskottiraastetta

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori perunat, pieni ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa perunat ja sekoita mukaan voi, suola ja pippuri. Lisää vähän kerrallaan kuumaa maitoa koko ajan vatkaten, kunnes muusi on kuohkeaa. Mausta halutessasi rippusella raastettua muskottipähkinää.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise makkarat pitkittäin. Lusikoi perunasose voideltuun uunivuokaan tai neljään annosvuokaan. Pane makkaranpuolikkaat muusin päälle ja niiden päälle sinappia ja ketsuppia. Jaa hapankaali päälle ja peitä lopuksi juustoraasteella.

3. Gratinoi uunissa 15 minuuttia tai kunnes ruoka on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoile heti. Nälkäiset älköön polttako suutaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!