Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi
Todellinen töiden-jälkeen-on-kova-nälkä-ateria, jossa kaikki on yhdessä ja samassa. Jos nälkään nääntyminen on lähellä, voit käyttää pussi-muussijauhetta, vaikka eihän se ole itsetehdyn veroista, joskus vain nopeus voittaa laadun. Tämä ei ole sitten laihdutusruokaa...
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 grillimakkaraa tai
- 4 palaa lenkkimakkaraa
- sinappia
- ketsuppia
- 1 purkki hapankaalia
- 3 dl juustoraastetta
- 1 persiljanoksa
Perunasose
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 20 g voita
- 3 1/3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- ripaus muskottiraastetta
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori perunat, pieni ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa perunat ja sekoita mukaan voi, suola ja pippuri. Lisää vähän kerrallaan kuumaa maitoa koko ajan vatkaten, kunnes muusi on kuohkeaa. Mausta halutessasi rippusella raastettua muskottipähkinää.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise makkarat pitkittäin. Lusikoi perunasose voideltuun uunivuokaan tai neljään annosvuokaan. Pane makkaranpuolikkaat muusin päälle ja niiden päälle sinappia ja ketsuppia. Jaa hapankaali päälle ja peitä lopuksi juustoraasteella.
3. Gratinoi uunissa 15 minuuttia tai kunnes ruoka on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoile heti. Nälkäiset älköön polttako suutaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta