Juustofondue
Tämä on yksi Sveitsin kansallisruoista ja aivan lyömätön, kun tulee ulkoilemasta. Fondueta voi tarjota alkuruokana tai jopa kevyen aterian jälkeen juustotarjottimen sijaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g kypsytettyä juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl maizenaa
- 1-2 rkl kirsch-viinaa
- 1 vaalea maalaisleipä
Lisäksi
- cornichons (pieniä maustekurkkuja)
- ilmakuivattua kinkkua jne.
Valmistusohje
1. Raasta juusto karkeasti. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä. Kiehauta viini ja sekoita siihen juustoraaste. Kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.
2. Sekoita maizena kirschiin ja sekoita edelleen juustoliemeen. Pidä fondue kuumana, mutta ei kiehuvana, pöydässä olevalla (yleensä pataan kuuluvalla) lämpötelineellä.
3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja kasta pitkävartisella haarukalla leipäpaloja juustosulaan. Pöydässä voi olla vadilla tarjolla pieniä suolaisia herkkuja, joita jokainen voi poimia lautaselleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka