Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustofondue

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g kypsytettyä juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maizenaa
  • 1-2 rkl kirsch-viinaa
  • 1 vaalea maalaisleipä

Lisäksi

  • cornichons (pieniä maustekurkkuja)
  • ilmakuivattua kinkkua jne.

Valmistusohje

1. Raasta juusto karkeasti. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä. Kiehauta viini ja sekoita siihen juustoraaste. Kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.

2. Sekoita maizena kirschiin ja sekoita edelleen juustoliemeen. Pidä fondue kuumana, mutta ei kiehuvana, pöydässä olevalla (yleensä pataan kuuluvalla) lämpötelineellä.

3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja kasta pitkävartisella haarukalla leipäpaloja juustosulaan. Pöydässä voi olla vadilla tarjolla pieniä suolaisia herkkuja, joita jokainen voi poimia lautaselleen.

Tämä on yksi Sveitsin kansallisruoista ja aivan lyömätön, kun tulee ulkoilemasta. Fondueta voi tarjota alkuruokana tai jopa kevyen aterian jälkeen juustotarjottimen sijaan.

Lisää aiheesta:

Kolmen juuston fondueJuustofondue leivän keraRapeat parmesaanilastutRanskalainen siekalesylttyGrillattua polentaaHedelmäquesadillat
FondueAlkuruoatKananmunatonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Fondue
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen juuston fondue

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustofondue leivän kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Juustofondue