Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuressose

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg lanttuja
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa (jauhoisia)
  • 1 litra vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori lantut, porkkanat ja perunat. Lohko ne pienemmiksi paloiksi. Siirrä lantut ja porkkanat kattilaan ja kaada päälle vihannesliemi, niin että se peittää juurekset. Keitä kannella peitettynä n. 20 minuuttia, lisää perunalohkot ja keitä vielä 15 minuuttia, tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.

2. Siivilöi liemi pois kattilasta, mutta säästä se. Survo juurekset ja perunat soseeksi tai purista ne perunapuristimella ja vatkaa sitten kuohkeaksi, mielellään sähkövatkaimella. Lisää vähän kerrallaan vihanneslientä, kunnes saat soseesta haluamasi paksuista. Sekoita joukkoon voinokarke. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Meillä syödään perunamuusi perunamuusina ja lanttulaatikko lanttulaatikkona. Länsinaapurissa sen sijaan syödään ympäri vuoden rotmos eli juuressosetta. Sopii kaikkien liha- ja makkararuokien kaveriksi, on hyvää ja halpaa. Suositellaan.

Lisää aiheesta:

Sianpotkaa ja juuressosettaNaudanpaisti juuressoseessaJuuresgratiini pekonillaSianpotkaa ja juuressosettaMaissi-peruna-papumuhennosGratinoitu perunasose
PerunasoseKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunasose
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juuressose

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunasoseen perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunasose

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Inkivääri-puikulapyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjami-valkosipuliperunasose