Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen kera
Tässä on syksyyn ja talveen sopiva, nopeasti valmistuva ruoka. Jos sinulla ei ole kastikkeenjäämiä pakkasessa, käytä puolivalmistetta. Sama pätee perunakuutioihin, nopeaan päivälliseen on monia hyviä oikoteitä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Juurespyttipannu
- 4 normaalikokoista perunaa
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 4 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Liha
- 500 g kassleria
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 ½ dl punaviiniä
- 4 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vasikanfondia
- ½ rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl maizenaa
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasasuuriksi paloiksi. Paista sipuli ja purjo, laita sivuun. Paista perunat, porkkana ja selleri pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kaiken lämmetä tasaisesti.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista sipulit tummanruskeiksi.
3. Lisää punaviini, vesi, sokeri, vasikanfondi ja viinietikka.
4. Keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi.
5. Sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja suurusta siivilöity kastike.
6. Viipaloi kassler ja paista viipaleet voissa.
7. Tarjoile kassler kastikkeen ja juurespyttipannun kera. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti