Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Juurespyttipannu

  • 4 normaalikokoista perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • 4 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Liha

  • 500 g kassleria

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vasikanfondia
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl maizenaa

Valmistusohje

1. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasasuuriksi paloiksi. Paista sipuli ja purjo, laita sivuun. Paista perunat, porkkana ja selleri pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kaiken lämmetä tasaisesti.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista sipulit tummanruskeiksi.

3. Lisää punaviini, vesi, sokeri, vasikanfondi ja viinietikka.

4. Keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi.

Tässä on syksyyn ja talveen sopiva, nopeasti valmistuva ruoka. Jos sinulla ei ole kastikkeenjäämiä pakkasessa, käytä puolivalmistetta. Sama pätee perunakuutioihin, nopeaan päivälliseen on monia hyviä oikoteitä!

5. Sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja suurusta siivilöity kastike.

6. Viipaloi kassler ja paista viipaleet voissa.

7. Tarjoile kassler kastikkeen ja juurespyttipannun kera. Koristele tuoreella timjamilla.

Lisää aiheesta:

SienirullaKalaa valkoviinikastikkeessaVihanneslasagne paprikallaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaKokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
PyttipannuLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu