Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen kera
Tässä on syksyyn ja talveen sopiva, nopeasti valmistuva ruoka. Jos sinulla ei ole kastikkeenjäämiä pakkasessa, käytä puolivalmistetta. Sama pätee perunakuutioihin, nopeaan päivälliseen on monia hyviä oikoteitä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Juurespyttipannu
- 4 normaalikokoista perunaa
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 4 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Liha
- 500 g kassleria
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 ½ dl punaviiniä
- 4 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vasikanfondia
- ½ rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl maizenaa
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasasuuriksi paloiksi. Paista sipuli ja purjo, laita sivuun. Paista perunat, porkkana ja selleri pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kaiken lämmetä tasaisesti.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista sipulit tummanruskeiksi.
3. Lisää punaviini, vesi, sokeri, vasikanfondi ja viinietikka.
4. Keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi.
5. Sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja suurusta siivilöity kastike.
6. Viipaloi kassler ja paista viipaleet voissa.
7. Tarjoile kassler kastikkeen ja juurespyttipannun kera. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka