Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juureskeitto sahramin ja punaisten papujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 perunaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 pala lanttua
  • 1 juuripersilja
  • 1 fenkolinvarsi
  • 1 keltasipuli
  • ½ g sahramia
  • 2 rkl rapsi- tai oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 tl oreganoa tai meiramia
  • 1 prk punaisia kidneypapuja
  • persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori kaikki juurekset ja paloittele ne. Leikkaa porkkana ja lanttu pienemmiksi paloiksi kuin muut, koska ne vaativat pidemmän keittoajan. Leikkaa pois fenkolin kova juuriosa ja suikaloi fenkolinvarsi. Yhteensä tarvitset noin litran juureksia paloina ja suikaleina. Kuori ja suikaloi sipuli karkeasti.

2. Kuumenna öljy keittopadassa. Lisää sahrami, sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Sekoita ja paista muutama minuutti. Lisää juurekset ja fenkoli. Murusta päälle liemikuutio. Kaada päälle viini ja lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Keitä varovaisesti kannen alla kunnes juurekset alkavat tuntua pehmeiltä, n. 15 minuuttia.

3. Kaada papujen liemi pois, huuhdo mielellään pavut kylmässä vedessä, jottei keittoon tule yhtään lientä mukaan. Lisää pavut pataan. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.

Keittopäivä viikossa tekee hyvää terveydelle ja lompakolle. Valitse juureksia, joista eniten pidät, tähän sahramintuoksuiseen keittoon, johon kuuluu myös punaisia papuja. Tarjoile maukkaan leivän kera.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen kasviskeittoPinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaKikhernepata kuskusin keraPerunaraguu ja punajuurisoseSipulinen linssimuhennosMarokkolainen pata
JuureskeittoKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Juureskeitto
  • 12.10.202309:40
    Kasviskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto

  • 28.12.202208:45
    Nopeat ja helpot

    Herkullinen hävikkikeitto laatikoista – hyödynnä joulun tähteet

  • 08.01.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kasvissosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Piparkakulla maustettu nauriskeitto, inkiväärismetana ja jouluinen snapsi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maustekeitetyt juurekset