Juuresburgerit
Nämä vegehampurilaiset maistuvat taivaallisilta vastatehtyinä, mutta jos teet ne etukäteen ja säilytät jääkaapissa, saat niistä lämmittämällä ruokaa pöytään pikaisesti. Se, joka on näitä maistanut, ei enää haaveile ostetuista vegepurilaisista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g jauhoisia perunoita
- 1 pala juuriselleriä
- 1 palsternakka
- ½ dl persiljasilppua
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
Paistamiseen
- ½ dl korppujauhoa
- voita
Tarjoiluun
- 4 isoa hampurilaissämpylää
- sinappia ja ketsuppia
- paahdettua sipulia
- salaatinlehtiä
- hampurilaiskastiketta
Valmistusohje
1. Kuori perunat, selleri ja palsternakka. Keitä juurekset kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Purista perunat puristimella tai siivilän läpi ja kuutioi selleri ja palsternakka pienenpieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita perunsurvos ja juureskuutiot, keltuaiset sekä persiljasilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sose leivinpaperille, kääri rullalle ja pane jääkaappiin.
3. Avaa paperi ja viipaloi kiinteytynyt sose kahdeksaksi, noin 2 sentin viipaleiksi. Kääntele ne korppujauhoissa ja paista "pihvit" kullankeltaisiksi voissa. Aseta kuumat perunapihvit lämmitettyjen hampurilaissämpyloiden väliin tavallisin lisäkkein ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta