Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuresburgerit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • ½ dl persiljasilppua
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria

Paistamiseen

  • ½ dl korppujauhoa
  • voita

Tarjoiluun

  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • sinappia ja ketsuppia
  • paahdettua sipulia
  • salaatinlehtiä
  • hampurilaiskastiketta

Valmistusohje

1. Kuori perunat, selleri ja palsternakka. Keitä juurekset kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Purista perunat puristimella tai siivilän läpi ja kuutioi selleri ja palsternakka pienenpieniksi kuutioiksi.

2. Sekoita perunsurvos ja juureskuutiot, keltuaiset sekä persiljasilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sose leivinpaperille, kääri rullalle ja pane jääkaappiin.

3. Avaa paperi ja viipaloi kiinteytynyt sose kahdeksaksi, noin 2 sentin viipaleiksi. Kääntele ne korppujauhoissa ja paista "pihvit" kullankeltaisiksi voissa. Aseta kuumat perunapihvit lämmitettyjen hampurilaissämpyloiden väliin tavallisin lisäkkein ja tarjoile heti.

Nämä vegehampurilaiset maistuvat taivaallisilta vastatehtyinä, mutta jos teet ne etukäteen ja säilytät jääkaapissa, saat niistä lämmittämällä ruokaa pöytään pikaisesti. Se, joka on näitä maistanut, ei enää haaveile ostetuista vegepurilaisista.

Lisää aiheesta:

Luksushampurilainen lohestaSuutarinlaatikkoLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraasteGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaSonnyn hampurilaisetPerunankuorisipsit
HampurilainenKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle