Juures-sienilihamureke

Tässä maukas ruokalaji. Kaiken lisäksi juures-sienilihamureke on myös helppo ja suorastaan mukava valmistaa.

4 annosta

  • 500 g porsaanjauhelihaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 pieni porkkana
  • 1 sipuli
  • ½ purjo
  • ½ rkl voita
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vettä
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • voita vuokaan
  • tuoretta timjamia

Juuressuikaleet

  • 600 g perunaa
  • 1 porkkana
  • 30 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • ½ purjo
  • 500 g sieniä
  • 30 g voita

Valmistusohje

1. Aloita murekkeeseen menevistä juureksista ja vihanneksista. Kuori, puhdista ja hienonna porkkana ja sipuli. Puhdista, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota hienonnetut vihannekset kevyesti nokareessa voita. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista persiljasta sitkeät varret ja hienonna persiljanlehdet. Sekoita keskenään jauheliha, kanamuna, persiljasilppu, italialainen salaattimauste, suola, pippuri ja vesi. Sekoita joukkoon kuullotetut vihannekset ja asete mureketaikina voideltuun vuokaan. Paista uunissa vesihauteessa 30-40 minuutin ajan.

3. Puhdista, kuori ja suikaloi perunat, porkkana, juuriselleri, palsternakka ja purjo. Puhdista ja viipaloi sienet ja kuullota niitä voissa tai öljyssä paistinpannulla. Kuullota myös perunat ja juuressuikaleet. Leikkaa murekkeesta ohuita siivuja ja tarjoa juuressuikaleiden ja sienten kera. Koristele tuoreella timjamilla tai muulla yrttimausteella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.