Juhlavat riisipallot

Tässä hieman toisenlainen juhlaruokien lisuke. Voit tehdä riisipalloja myös keitetystä kylmästä riisistä - hyvä ja maukas tapa käyttää ylijäämiä.

4 annosta

  • 4 annosta riisiä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl silputtua paprikaa
  • suolaa ja pippuria

Leivittämiseen

  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

2. Sekoita keskenään kananmuna ja riisi. Kuullota paprika ja sekoita paprikasilppu riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele riisiseoksesta pikku palloja. Pyörittele palloja ensin kananmunassa, sitten jauhoissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

3. Lämmitä friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa riisipallot muutama kerrallaan ja nosta ne sitten valumaan talouspaperin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.