Juhlavat riisipallot
Tässä hieman toisenlainen juhlaruokien lisuke. Voit tehdä riisipalloja myös keitetystä kylmästä riisistä - hyvä ja maukas tapa käyttää ylijäämiä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 annosta riisiä
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl silputtua paprikaa
- suolaa ja pippuria
Leivittämiseen
- 1 kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
2. Sekoita keskenään kananmuna ja riisi. Kuullota paprika ja sekoita paprikasilppu riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele riisiseoksesta pikku palloja. Pyörittele palloja ensin kananmunassa, sitten jauhoissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
3. Lämmitä friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa riisipallot muutama kerrallaan ja nosta ne sitten valumaan talouspaperin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut