Juhlava unikkoletti
Tyylikkäitä juhlaleipiä, jollaisen voit kenties viedä kukkien sijaan ensi kerralla kutsuihin.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 7 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 muna
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl vehnäleseitä
- 1 l karkeaa vehnäjauhoa
- 7-8 dl erikoisvehnäjauhoa
Voiteluun
- 1 muna
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa lopuksi mukaan sen verran vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu ja on joustavaa. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa se kahtia ja kumpikin pala vielä kolmeen osaan. Pyörittele paloista pitkät säikeet ja letitä aina kolmesta säikeestä yksi palmikkopitko. Taivuta lettien loppupäät pitkon alle ja nosta letit leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Peitä ja anna nousta 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät vatkatulla munalla ja sirota pinnalle unikonsiemeniä. Paista leipiä juuri uunin keskitason alapuolella noin 35 minuuttia, tai kunnes leetat kumisevat ontosti, kun niitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti