Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhlava unikkoletti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tyylikkäitä juhlaleipiä, jollaisen voit kenties viedä kukkien sijaan ensi kerralla kutsuihin.

  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 1 l karkeaa vehnäjauhoa
  • 7-8 dl erikoisvehnäjauhoa

Voiteluun

  • 1 muna
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa lopuksi mukaan sen verran vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu ja on joustavaa. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa se kahtia ja kumpikin pala vielä kolmeen osaan. Pyörittele paloista pitkät säikeet ja letitä aina kolmesta säikeestä yksi palmikkopitko. Taivuta lettien loppupäät pitkon alle ja nosta letit leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Peitä ja anna nousta 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät vatkatulla munalla ja sirota pinnalle unikonsiemeniä. Paista leipiä juuri uunin keskitason alapuolella noin 35 minuuttia, tai kunnes leetat kumisevat ontosti, kun niitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

Talon auringonkukkaleipäPomeranssileipäMaalaissarviUnikonsiemensämpylätRuususämpylätAamiaissämpylät
LeipäLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä