Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhlava kalagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle-kahdeksalle

  • 6-8 annosta perunamuusia
  • hieman muskottia
  • 2 munankeltuaista
  • 800 g punakampelafileetä, tai kampelaa tai pangasiusta
  • suolaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä, esim. Val de Loire
  • 600 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 pieni prk parsannuppuja
  • 1 prk kermassa muhennettuja herkkusieniä
  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 dl juustoraastetta
  • halutessasi, hieman paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-250 asteeseen. Valmista muusi, mausta muskotilla ja sekoita siihen keltuaiset.

2. Ota esiin suuri uunivati ja voitele se. Laita kalafileet kauniisti peittämään vadin pohjaa. Suolaa. Ellei vadissa ole tasaista reunaa muusille, jätä sille tilaa kalojen ympäriltä.

3. Kaada viini vadille. Ellet halua käyttää viiniä, voit käyttää sen sijaan puolet sitruunamehua, puolet vettä. Peitä kala voidellulla voipaperilla ja kypsennä uunissa 10-15 minuuttia. Kaada varoen liemi pois ja säästä se.

4. Asettele kaloille kuoritut katkaravut sekä parsannuput, voit säästää hieman koristeluun.

5. Sekoita sienimuhennos ja majoneesi sekä suurin osa liemestä. Levitä kastike kaloille, ripottele päälle juustoraastetta.

6. Pursota muusi kauniiksi huipuiksi kalojen ympärille. Puuteroi halutessasi paprikajauheella, joka antaa kaunista väriä sekä muusille että soosille. Peitä vati foliolla ja laita se jääkaappiin. Ota vuoka esiin ennen tarjoilua, poista folio ja gratinoi 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes gratiini on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKampelaa valkoviinikastikkeessaVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfilee
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Ylellistä kalagratiinia arvostetaan aina. Se on käytännöllinen valmistaa etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen vieraiden saapumista. Keitä mielellään hieman enemmän perunamuusia kuin gratiiniin tulee ja tarjoile lisukkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera