Mainos
Mainos

Ylellistä kalagratiinia arvostetaan aina. Se on käytännöllinen valmistaa etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen vieraiden saapumista. Keitä mielellään hieman enemmän perunamuusia kuin gratiiniin tulee ja tarjoile lisukkeena.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 6-8 annosta perunamuusia
  • hieman muskottia
  • 2 munankeltuaista
  • 800 g punakampelafileetä, tai kampelaa tai pangasiusta
  • suolaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä, esim. Val de Loire
  • 600 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 pieni prk parsannuppuja
  • 1 prk kermassa muhennettuja herkkusieniä
  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 dl juustoraastetta
  • halutessasi, hieman paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-250 asteeseen. Valmista muusi, mausta muskotilla ja sekoita siihen keltuaiset.

2. Ota esiin suuri uunivati ja voitele se. Laita kalafileet kauniisti peittämään vadin pohjaa. Suolaa. Ellei vadissa ole tasaista reunaa muusille, jätä sille tilaa kalojen ympäriltä.

3. Kaada viini vadille. Ellet halua käyttää viiniä, voit käyttää sen sijaan puolet sitruunamehua, puolet vettä. Peitä kala voidellulla voipaperilla ja kypsennä uunissa 10-15 minuuttia. Kaada varoen liemi pois ja säästä se.

4. Asettele kaloille kuoritut katkaravut sekä parsannuput, voit säästää hieman koristeluun.

5. Sekoita sienimuhennos ja majoneesi sekä suurin osa liemestä. Levitä kastike kaloille, ripottele päälle juustoraastetta.

6. Pursota muusi kauniiksi huipuiksi kalojen ympärille. Puuteroi halutessasi paprikajauheella, joka antaa kaunista väriä sekä muusille että soosille. Peitä vati foliolla ja laita se jääkaappiin. Ota vuoka esiin ennen tarjoilua, poista folio ja gratinoi 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes gratiini on kauniin värinen.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.