Juhlakranssi

Tämä on todellinen juhlapulla, se sisältää kaikenlaista hyvää yhdessä paketissa. Täytteenä on pähkinöitä, suklaata ja rusinoita, mutta ne voi yhtä hyvin vaihtaa kaneliin ja sokeriin, vähän arkisempaan versioon.

10 palaa

  • 75 g voita
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 25 g hiivaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rouhittua suklaata
  • ½ dl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 rkl sokeria

Voiteluun

  • 1 muna

Koristeluun

  • raesokeria

Lisäksi

  • pyöreä kakkuvuoka

Valmistusohje

1. Sulata voi kasarissa ja lisää ruokakerma. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhossa ja liuota se tilkkaan voi-kermaseosta, sekoita joukkoon loput nesteestä. Lisää suola, sokeri ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja kiiltäväksi. Taikinasta tulee valkoista ja helposti leivottava kerman ansiosta. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kauli taikina levyksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä taikinan pinnalle voi ja sirottele pinnalle rusinat, suklaarouhe, pähkinärouhe ja sokeri. Kääri taikina rullalle ja leikkaa se 20 viipaleeksi. Asettele viipaleet hieman kallelleen voideltuun pyöreään kakkuvuokaan. Laske 17 viipaletta ympäri vuoan ja 3 siivua keskelle. Kohota vielä 30 minuuttia.

3. Penslaa leivonnaisen pinta vatkatulla munalla ja ripottele hieman raesokeria päälle. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!