Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhlakranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 palaa

  • 75 g voita
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 25 g hiivaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rouhittua suklaata
  • ½ dl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 rkl sokeria

Voiteluun

  • 1 muna

Koristeluun

  • raesokeria

Lisäksi

  • pyöreä kakkuvuoka

Valmistusohje

1. Sulata voi kasarissa ja lisää ruokakerma. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhossa ja liuota se tilkkaan voi-kermaseosta, sekoita joukkoon loput nesteestä. Lisää suola, sokeri ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja kiiltäväksi. Taikinasta tulee valkoista ja helposti leivottava kerman ansiosta. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kauli taikina levyksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä taikinan pinnalle voi ja sirottele pinnalle rusinat, suklaarouhe, pähkinärouhe ja sokeri. Kääri taikina rullalle ja leikkaa se 20 viipaleeksi. Asettele viipaleet hieman kallelleen voideltuun pyöreään kakkuvuokaan. Laske 17 viipaletta ympäri vuoan ja 3 siivua keskelle. Kohota vielä 30 minuuttia.

Tämä on todellinen juhlapulla, se sisältää kaikenlaista hyvää yhdessä paketissa. Täytteenä on pähkinöitä, suklaata ja rusinoita, mutta ne voi yhtä hyvin vaihtaa kaneliin ja sokeriin, vähän arkisempaan versioon.

3. Penslaa leivonnaisen pinta vatkatulla munalla ja ripottele hieman raesokeria päälle. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KahvikranssiSuloiset reikäkakutVähäsokeriset pullatMansikkakiusausSaksalainen omenakakkuKanelipullat
PullatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku