Joulupulla

Joululeipominen on lapsille hauskaa puuhaa. Varsinkin, jos he saavat koristella pullan.

1 joulupullaan

  • 125 g margariinia, sulatettua
  • 3 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 0,5 g sahramia
  • 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Sekoita margariini ja maito, kuumenna kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva ja sahrami. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi.

2. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Ripottele leivinpöydälle hieman jauhoja ennen kuin kumoat taikinan. Muotoile pyöreä pulla 2/3 taikinasta ja laita se leivinpaperille pellille.

3. Pyörittele pitko ja asettele se pullan ympärille. Leikkaa siihen syviä viiltoja ja taivuta ne vuorotellen eri suuntiin. Anna kohota vielä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Muotoile lopusta taikinasta koristeita, asettele ne pullan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.