Joulupulla
Joululeipominen on lapsille hauskaa puuhaa. Varsinkin, jos he saavat koristella pullan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 joulupullaan
- 125 g margariinia, sulatettua
- 3 dl maitoa
- 40 g hiivaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 0,5 g sahramia
- 9-10 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Sekoita margariini ja maito, kuumenna kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva ja sahrami. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi.
2. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Ripottele leivinpöydälle hieman jauhoja ennen kuin kumoat taikinan. Muotoile pyöreä pulla 2/3 taikinasta ja laita se leivinpaperille pellille.
3. Pyörittele pitko ja asettele se pullan ympärille. Leikkaa siihen syviä viiltoja ja taivuta ne vuorotellen eri suuntiin. Anna kohota vielä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
4. Muotoile lopusta taikinasta koristeita, asettele ne pullan päälle. Penslaa munalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti