Joulun lipeäkala lisukkeilla
Lipeäkalaa on pakko olla joulupöydässä.
Neljälle
- noin 2 kg lipeäkalaa
- 4 tl suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl murskattuja maustepippureita
Tarjoiluun
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kylmään veteen muutamaksi tunniksi ennen valmistusta, valuta.
2. Laita kala lihapuoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipannuun. Ripottele päälle suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
3. Laita kala uunin keskitasolle, n. 40-50 minuutiksi. Kaada vuoasta neste.
4. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maito ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje