Joulun lipeäkala lisukkeilla

Lipeäkalaa on pakko olla joulupöydässä.

Neljälle

  • noin 2 kg lipeäkalaa
  • 4 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita

Tarjoiluun

  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kylmään veteen muutamaksi tunniksi ennen valmistusta, valuta.

2. Laita kala lihapuoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipannuun. Ripottele päälle suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

3. Laita kala uunin keskitasolle, n. 40-50 minuutiksi. Kaada vuoasta neste.

4. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maito ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja