Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulumausteinen makkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moni nauttii oman makkaran valmistamisesta jouluksi. Makkarankuoriin tarvittavia aitoja suolia voi tilata lihatiskille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

1 annokseen

  • ½ kg sianjauhelihaa
  • 1 kg luutonta naudan etuselkää tai lapaa
  • ½ kg silavaa
  • n. 75 g perunajauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • ½ rkl kidesokeria
  • 1-2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 1-2 maustemittaa inkivääriä
  • 1-2 maustemittaa mustapippuria
  • 1 ¼ l keitettyä, kylmää maitoa
  • 3-4 metriä suolta

Lisäksi makkaran hankaamiseen

  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • halutessasi, 1 tl salpietaria

Valmistusohje

1. Jauha tai sekoita jauheliha, naudanliha ja silava hienoksi taikinaksi.

2. Työstä mukaan perunajauhot, suola ja mausteet maun mukaan. Lisää nestettä vähän kerrallaan ja työstä lihataikina sileäksi. Massan tulee olla aika löysää.

3. Huuhdo suolet lämpimällä vedellä. Täytä suolet aika löysästi massalla.

4. Sido makkarat talousnarulla n. 30 cm välein ja muodosta niistä renkuloita.

5. Hankaa makkaroihin suola-sokeriseosta ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään asti. Ellet aio syödä makkaroita heti, pakasta ne tässä vaiheessa.

6. Makkaran keitto: Keitä makkaroita hiljalleen 30 minuuttia vedessä, niin että makkarat peittyvät. Mausta laakerinlehdellä ja maustepippurilla.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen salsiccaItsetehty lenkkimakkara juuresten keraJoulumakkaraIsoäidin porsaskääryleetRullasylttyVanhanajan joulumakkara
Keitetty makkaraKananmunatonGluteenitonJouluPikkujoulutPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat