Joulumakkarat kinkkuliemessä

Ota talteen kinkun keitin- tai paistoliemi, niin saat hyvän liemen joulumakkaroille.

Neljälle

  • 500 g joulumakkaraa
  • 10 kokonaistia maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli
  • 1 l kinkkulientä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele makkara ja nosta laajaan kattilaan.

2. Kaada päälle kinkkulientä niin, että makkara peittyy. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna vähitellen kiehuvaksi miedolla lämmöllä.

3. Hauduta alhaisella lämmöllä 30-40 minuuttia. Veden lämpö ei saisi nousta yli 90 asteen, muuten makkarat halkeavat. Nosta makkarat liemestä ja keitä lientä hieman kokoon. Käytä lientä leivän kastamiseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!