Joulumakkarat kinkkuliemessä
Ota talteen kinkun keitin- tai paistoliemi, niin saat hyvän liemen joulumakkaroille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g joulumakkaraa
- 10 kokonaistia maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
- 1 l kinkkulientä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele makkara ja nosta laajaan kattilaan.
2. Kaada päälle kinkkulientä niin, että makkara peittyy. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna vähitellen kiehuvaksi miedolla lämmöllä.
3. Hauduta alhaisella lämmöllä 30-40 minuuttia. Veden lämpö ei saisi nousta yli 90 asteen, muuten makkarat halkeavat. Nosta makkarat liemestä ja keitä lientä hieman kokoon. Käytä lientä leivän kastamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa