Joululahjaleipä

Anna joululahjaksi leipä. On hauskaa ja aika helppoa leipoa jotakin hyvää lahjaksi, eikä lahja ole kallis. Leipälahjan saaja luultavasti ilostuu. Et anna lahjaksi pelkkää leipää, mutta myös rakkautta, jonka olet siihen leiponut.

Ainekset

  • 2 leipään

Hapantaikina

  • 20 g tuorehiivaa
  • 1 l vehnäjauhoja
  • 6 dl ruisjauhoja

Leipätaikina

  • 1 hapantaikina
  • 80 g tuorehiivaa
  • 7 ½ dl kädenlämpöistä vettä (37-asteista)
  • 2 rkl suolaa
  • 1 l vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita hapantaikina eli hiiva, vesi, vehnäjauhot ja ruisjauhot ja laita kylmään yön yli.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Liuota leipätaikinaan tuleva hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Lisää loput vedestä. Sekoita hapantaikina mukaan taikinanesteeseen. Yhdistä suola ja vehnäjauhot ja lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan. Työstä taikinaa kunnes se tuntuu notkealta ja helpolta työstää. Ota sivuun hieman taikinaa koristeluun. Leivo leivät halutun muotoisiksi ja koristele. Anna kohota 30 minuuttia.

3. Suihkuta hieman vettä uuniin suihkupullolla, niin että sinne muodostuu vesihöyryä. Laita leivät uuniin, alenna lämpöä 230 asteeseen ja paista n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja