Joulukala-resepti
Maija Silvennoisen täydellisen ja maukkaan joulukalan ohje. Kalan jouluinen kuorrutus syntyy sinapista, tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta.
Joulukala
- 500 g siika – tai lohifileetä
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
Kuorrutus
- 1 dl tuorejuustoa
- 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
- 1 rkl sinappia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 0,5 dl tilliä hienonnettuna
Pinnalle
- 0,5 dl ruiskorppujauhoja
Valmistusohje
Mausta siikafileet sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla ja laita voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja laita se tasaisena kerroksena fileiden päälle. Ripottele kuorrutuksen päälle korppujauhoja.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen kunnes kala on kypsää.
Nauti lämpimänä keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden tai luumuriisin kera. Maistuu myös kylmänä leikkeleenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa