Jogurttimarinoitu lammas pastan kera

Lampaanlihaa marinoidaan jogurtissa monissa lähi-idän maissa sekä Turkissa ja Kreikassa. Tällä kertaa tarjoilemme lampaan pastan kera. Riisi sopii yhtä hyvin.

Neljälle

  • 750 g lampaan patapaloja
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl muskottijauhetta
  • 1 maustemitta neilikkajauhetta
  • 4 annosta pastaa
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti ja mausteet, kääntele liha joukkoon ja anna maustua muutamia tunteja.

2. Valuta lihapalat ja ruskista ne öljyssä pannulla, alenna lämpöä ja paista kypsäksi. Se vie noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos paistos uhkaa kuivua. Tarjoile vastakeitetyn pastan kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!