Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa
Tätä reseptiä valmistaessasi täytyy hieman suunnitella ajankäyttöä. Kanaa nimittäin marinoidaan 5 tuntia. Tarjoilemme ruoan happaman kastikkeen ja riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 2 broileria
Marinadi
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 1 raaka, tuore papaija
- 1 punainen chili
- 1 ½ tl suolaa
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 tl limemehua
- 2 rkl maissiöljyä
- 1 ½ maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
Kastike
- 2 maustemittaa rouhittua kardemummaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 4 rkl maissiöljyä
- 4 rkl limemehua
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Paloittele broilerit tasakokoisiksi paloiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limemehu, öljy ja muskotti marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli, laita kanapalat marinadiin ja anna maustua 5 tuntia.
2. Sekoita kardemumma, mustapippuri, öljy ja limemehu kastikkeeksi.
3. Pujota kanapalat grillivartaisiin ja penslaa marinadilla. Grillaa 5-8 minuuttia, penslaa marinadilla grillauksen aikana moneen kertaan. Kaada kastike vartaille vastagrillattuina, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät