Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä reseptiä valmistaessasi täytyy hieman suunnitella ajankäyttöä. Kanaa nimittäin marinoidaan 5 tuntia. Tarjoilemme ruoan happaman kastikkeen ja riisin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 2 broileria

Marinadi

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1 raaka, tuore papaija
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tl limemehua
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 ½ maustemittaa jauhettua muskottipähkinää

Kastike

  • 2 maustemittaa rouhittua kardemummaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl maissiöljyä
  • 4 rkl limemehua

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Paloittele broilerit tasakokoisiksi paloiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limemehu, öljy ja muskotti marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli, laita kanapalat marinadiin ja anna maustua 5 tuntia.

2. Sekoita kardemumma, mustapippuri, öljy ja limemehu kastikkeeksi.

3. Pujota kanapalat grillivartaisiin ja penslaa marinadilla. Grillaa 5-8 minuuttia, penslaa marinadilla grillauksen aikana moneen kertaan. Kaada kastike vartaille vastagrillattuina, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Thaisalaattia pihvilihallaJogurtissa marinoidut broilerivartaatThai-maustettu kanapataLihavartaat maapähkinäkastikkeessaTuliset tartarpihvitAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeella
Grillattu broileriKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri
  • 07.07.202312:29
    Marinadi

    Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri-risi-bisi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttimarinoitu broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lentävä Jaakko