Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 900 g luutonta broileria

Marinadi

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ raaka papaija
  • 1 chili
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl limettimehua
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 1 maustemitta muskottia
  • 6 grillivarrasta

Kastike

  • 1 maustemitta kardemummaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 rkl limettimehua

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinliha tasakokoisiksi palasiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna puolikkaat pieneksi. Sekoita keskenään inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limettimehu, öljy, raastettu muskotti ja puristetut valkosipulinkynnet marinadiksi. Laita lihapalat marinadiin ja sekoita. Anna maustua 5 tuntia.

2. Murskaa kardemumman siemenet, jauha mustapippuria ja sekoita ne öljyn ja limettimehun kanssa kastikkeeksi.

3. Pujota lihapalat grillivartaisiin (jos käytät puisia vartaita, liota ne ensin vedessä) ja penslaa marinadilla. Grillaa vartaita 5-8 minuuttia, voitele niitä marinadilla useita kertoja grillaamisen aikana. Tarjoile vastakeitettyä riisiä vartaiden kera, ja valuta vartaille kastiketta juuri grillistä otettuina.

Tämä on suunnittelua vaativa ruokalaji. Lihan täytyy marinoitua viisi tuntia, joten joudut laskemaan sen mukaan ruoanlaittoaikaan. Tarjoilemme broilerivartaiden kanssa riisiä ja hapanta kastiketta.

Lisää aiheesta:

Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessaThai-maustettu kanapataItalialaista kanaa mehevällä tomaattikastikkeellaLampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin keraLihavartaat maapähkinäkastikkeessaUlkofileevartaat ja linssisalaatti
KanavartaatKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri