Tämä on suunnittelua vaativa ruokalaji. Lihan täytyy marinoitua viisi tuntia, joten joudut laskemaan sen mukaan ruoanlaittoaikaan. Tarjoilemme broilerivartaiden kanssa riisiä ja hapanta kastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 900 g luutonta broileria
Marinadi
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ raaka papaija
- 1 chili
- 1 tl suolaa
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl limettimehua
- 1 rkl maissiöljyä
- 1 maustemitta muskottia
- 6 grillivarrasta
Kastike
- 1 maustemitta kardemummaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl maissiöljyä
- 2 rkl limettimehua
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinliha tasakokoisiksi palasiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna puolikkaat pieneksi. Sekoita keskenään inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limettimehu, öljy, raastettu muskotti ja puristetut valkosipulinkynnet marinadiksi. Laita lihapalat marinadiin ja sekoita. Anna maustua 5 tuntia.
2. Murskaa kardemumman siemenet, jauha mustapippuria ja sekoita ne öljyn ja limettimehun kanssa kastikkeeksi.
3. Pujota lihapalat grillivartaisiin (jos käytät puisia vartaita, liota ne ensin vedessä) ja penslaa marinadilla. Grillaa vartaita 5-8 minuuttia, voitele niitä marinadilla useita kertoja grillaamisen aikana. Tarjoile vastakeitettyä riisiä vartaiden kera, ja valuta vartaille kastiketta juuri grillistä otettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.