Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jerk-possu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jouni taituroi porsasta Jamaikan tyyliin. Samaa, varsin tulista marinadia voi käyttää myös naudan tai broilerin kanssa, maestro vinkkaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 3 kg porsaankasleria
  • 300 g tuoretta inkivääriä
  • 2 isoa sipulia
  • 30 g karkeaa suolaa
  • ½ dl kokonaisia mustapippureita
  • 1 puntti persiljaa
  • 2 vihreää chilipippuria
  • 2 nagamorichiliä (tai vähemmän: erittäin vahvoja)
  • 1 tölkki lagerolutta
  • 2 limetin tai sitruunan mehu
  • 1dl punaviinietikkaa
  • varrastikkuja

Valmistusohje

Leikkaa liha suorakaiteen muotoisiksi, noin 3 cm:n paksuisiksi ”sormiksi” – jos käytät kanaa, 4 cm:n paksuisiksi.

Mittaa tehosekoittimeen kuorittu inkivääri, sipulit, suola, mustapippuri, persilja ja chilit. Surauta tehosekoittimessa tahnaksi. Jos kone ei pyöri kunnolla, lisää sekaan vähän olutta.

Hiero tahna käsillä huolellisesti lihan sekaan. Lorottele päälle limettimehu ja viinietikka. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokausi.

Liota varrastikut vedessä ennen kuin laitat lihat vartaisiin. Tikuta ja paista grillissä kypsiksi.

Lisää aiheesta:

Itämainen kinkkupataRyppyperunat grillilihan lisukkeenaKebabvartaatYrttimausteiset lampaankyljyksetSitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkoliaSiankylkeä inkiväärin ja soijan kera
KasslerKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa