Jerk-possu

Jouni taituroi porsasta Jamaikan tyyliin. Samaa, varsin tulista marinadia voi käyttää myös naudan tai broilerin kanssa, maestro vinkkaa.

Ainekset

  • 3 kg porsaankasleria
  • 300 g tuoretta inkivääriä
  • 2 isoa sipulia
  • 30 g karkeaa suolaa
  • ½ dl kokonaisia mustapippureita
  • 1 puntti persiljaa
  • 2 vihreää chilipippuria
  • 2 nagamorichiliä (tai vähemmän: erittäin vahvoja)
  • 1 tölkki lagerolutta
  • 2 limetin tai sitruunan mehu
  • 1dl punaviinietikkaa
  • varrastikkuja

Valmistusohje

Leikkaa liha suorakaiteen muotoisiksi, noin 3 cm:n paksuisiksi ”sormiksi” – jos käytät kanaa, 4 cm:n paksuisiksi.

Mittaa tehosekoittimeen kuorittu inkivääri, sipulit, suola, mustapippuri, persilja ja chilit. Surauta tehosekoittimessa tahnaksi. Jos kone ei pyöri kunnolla, lisää sekaan vähän olutta.

Hiero tahna käsillä huolellisesti lihan sekaan. Lorottele päälle limettimehu ja viinietikka. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokausi.

Liota varrastikut vedessä ennen kuin laitat lihat vartaisiin. Tikuta ja paista grillissä kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!