Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihavartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

6 annosta

  • 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 500 g vähärasvaista porsaan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 vatkattu muna
  • 1 iso, puristettu valkosipulinkynsi
  • 6 tippaa Tabascoa
  • 1 tl meiramia
  • 3-4 tl lihalientä
  • 12 liotettua puuvarrasta

Valmistusohje

1. Liota puuvartaita vedessä. Pane jauhelihat kulhoon. Lisää suola, pippuri, vatkattu muna ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta Tabascolla, meiramilla ja paprikajauheella. Lisää lihaliemi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta sormen paksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja ja pujota vartaisiin, kaksi kuhunkin. Voit myös muotoilla tangot suoraan vartaisiin.

3. Grillaa tai paista vartaita, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea ja sisus hieman punertava, 2-4 minuuttia kultakin puolelta.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatCassoulet valkoisilla pavuillaVasikkapyytOsso buco porsaanpotkastaMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
LihavartaatLaktoositonVappuPääruoatLiharuoka

Valkosipulilla ja Tabascolla maustettujen jauhelihavartaiden ohje on peräisin Makedoniasta. Perinteisiä lisukkeita ovat hienonnettu sipuli ja pienet tuliset paprikat, leipä ja Slivovizt-luumuviina.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa