Jauhelihatäytteiset taco-letut

Kaikki hyvä yhdellä kertaa: letut, tuliset mausteet ja jauhelihakastike. Käytännöllistä valmistaa etukäteen ja asetella uunivuokaan. Sirottele pinnalle juustoraaste ja sitten vain uuniin 10 minuutiksi juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle

Ohukaiset

  • 6 dl kulutusmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl sulatettua voita
  • voita paistamiseen
  • juustoraastetta gratinointiin

Täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ pussia taco-mausteseosta
  • 1 purkki tomaattimurskaa

Tarjoiluun

  • salsaa
  • salaatinlehtiä
  • maissilastuja

Valmistusohje

1. Ohukaiset: Riko munat kulhoon ja sekoita niihin suola ja 2 dl maidosta. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja pyöritä tasaiseksi taikinaksi. Sekoita mukaan loput maidosta vähän kerrallaan. Sulata ruokalusikallinen voita ohukaispannussa ja kaada taikinaan. Paista ohukaiset kuumassa pannussa.

2. Täyte: Silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta taco-sekoituksella ja lisää tomaattimurska. Keittele 10 minuuttia.

3. Täytä jokainen ohukainen noin desillä täytettä ja kääri rullalle. Asettele rullat uunivuokaan, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja on kullanruskeaa. Tarjoile salaatinlehtien, salsan ja maissilastujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.