Jauhelihatäytteiset ohukaiset

Kaikki hyvä kerralla! Ohukaisia, tacomausteita ja jauhelihakastiketta. Käytännöllistä tehdä etukäteen valmiiksi, asetella uunivuokaan ja lämmittää vasta kun on aterian aika. Kreikkalainen tzatziki täydentää makuihanuutta.

Ainekset

  • 4 hengelle

Ohukaiset

  • 6 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voisulaa
  • voita paistamiseen
  • juustoraastetta gratinointiin

Täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • voita ja/tai öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 1/2 pussia taco-maustesekoitusta
  • 1 purkki tomaattimurskaa

Tzatziki

  • 1/2 l luonnonjogurttia
  • 1/2 vihreä kurkku
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tzatziki: kaada jogurtti kahvisuodattimeen ja anna seistä noin tunti, jotta hera valuu pois. Raasta kurkku karkeasti ja sekoita suola raasteeseen. Anna vetäytyä viisi minuuttia ja kaada raaste sen jälkeen valumaan siivilään. Sekoita kurkkuraaste jogurttiin ja mausta puristetuilla valkosipulinkynsillä, pippurilla, puristetulla sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Laita tzatziki odottamaan jääkaappiin tarjoilua.

2. Ohukaiset: riko munat kulhoon ja sekoita niihin suola ja 2 dl maitoa. Kaada mukaan vehnäjauhot koko ajan sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta vähän kerrallaan ja sekoita samalla. Sulata voi paistinpannulla ja kaada voisula ohukaistaikinaan. Anna seistä ja turvota huoneenlämmössä jonkin aikaa ja paista sitten taikinasta isoja ohukaisia.

3. Täyte: hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta taco-seoksella ja lisää tomaattimurska. Keittele hiljalleen kymmenisen minuuttia. Täytä jokainen lettu noin desillä täytettä ja kääri rullalle. Asettele täytetyt ohukaisrullat vieri viereen uunivuokaan. Tähän asti voit valmistaa ruoan myös etukäteen. Ennen tarjoilua ripottele lettukääryleille juustoraastetta ja gratinoi 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut (n. 10 min.). Tarjoile kuumat kääryleet kylmän tzatzikin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.