Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapiiras maissijauhoista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maissijauhot antavat tälle piiraalle ainutlaatuisen maun ja koostumuksen. Piirastaikinan sisältä paljastuukin herkullisen mausteinen jauhelihatäyte! Tarjoa herneiden tai papujen kera.

4 annosta

  • 4 dl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ litraa maitoa
  • 50 g voita
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl jauhettua korianteria

Valmistusohje

1. Maissitaikina: Mittaa kulhoon puolet maidosta ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta loppu maito ja voi kattilassa, vatkaa joukkoon jauhoseos ja hauduta minuutti, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuri ja hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi, älä ruskista. Nosta lämpöä ja lisää jauheliha. Paista jauhelihaa noin 2-3 minuuttia, kunnes se on murumaista. Mausta suolalla, timjamilla, mustapippurilla ja korianterilla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Ota maissitaikinasta 2/3 ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Kaada päälle jauhelihatäyte ja levitä loppu maissitaikina päälle kanneksi. Paista piirasta uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka