Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa on monimuotoinen ruoka kautta maailman; se voi näyttää ja maistua monenlaiselta ja sitä tarjotaan monenlaisten lisäkkeiden kanssa. Nämä pihvit ovat yksinkertaisia tehdä ja ne sopivat mainiosti perunamuusin kanssa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 muna
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattikastike
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 3 dl lihalientä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 maustemitta sokeria
Koristeeksi
- mustia oliiveja
- tuoretta meiramia
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Valuta tomaatit ja säästä liemi. Paloittele tomaatit. Kiehauta lihaliemi ja tomaattien liemi, mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää tomaatinpalat ja siirrä sivuun.
2. Jauhelihapihvit: Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa jauheliha ja muna. Purista valkosipulinkynsi ja raasta sipuli suoraan jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile 8 pientä pihviä kostutetuilla käsillä.
3. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon pihvit. Anna niiden kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Lisää oliivit ja anna niiden kuumentua. Koristele meiramilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti