Jauhelihapihvi jogurttivihannesten kera
Tavallinen jauhelihapihvi kaipaa joskus pientä piristystä. Tässä reseptissä vihanneksia marinoidaan ensin etikkaliemessä ja sekoitetaan sitten jogurtin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl vettä
- ½ sipuli
- suolaa ja rouhittu valkopippuria
- voita paistamiseen
Vihannekset
- 2 rkl väkiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- 100 g tuoretta kurkkua
- 100 g paprikaa
- 100 g punasipulia
- 1½ dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna jäähtyä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi myös kurkku ja paprika. Kaada etikkaliemi vihannesten päälle ja anna vetäytyä hetken. Kaada sitten liemi pois ja sekoita vihannekset ruokajogurttiin.
2. Kuori ja raasta sipuli. Pane jauheliha kulhoon, kaada joukkoon vesi, lisää sipuli ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele 12 pikkupihviä ja paista ne voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria