Jauhelihapata
Julkaistu
Tämä pataruoka on halpaa ja hyvää ja sopii niin keitettyjen perunoiden kanssa kuin muhevana pastakastikkeenakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- 1 paprika kuutioina
- ½ lihaliemikuutio
- ½ tl timjamia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä paprikakuutioita voissa pannulla ja siirrä sitten pataan.
2. Ruskista pannulla jauheliha ja siirrä myös pataan. Mausta, ripottele liemikuutio muruina, lusikoi tomaattipyree ja kaada purkkitomaatit liemineen joukkoon.
3. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa