Jauhelihapata vihannesten kera
Juurespata jauhelihan kera maistuu hyvältä perunamuusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 8-10 perunaa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 iso porkkana
- 175 g lanttua
- 2 punasipulia
- 200 g minimaissia
- 1 ½ rkl oliivi- tai rapsiöljyä
- 1 prk kokonaisia tomaatteja (400 g)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat, porkkana ja lanttu. Paloittele perunat, keitä palat pehmeiksi ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti. Viipaloi porkkana lanteiksi ja kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Paista jauheliha öljyssä paistokasarissa, jossa voit valmistaa koko ruoan.
2. Lisää porkkana, lanttu ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää tomaatit. Murusta mukaan kasvisliemikuutio. Anna porista kannen alla 15-20 minuuttia.
3. Lisää maissit pataan muutama minuutti ennen kuin kaikki on valmista. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muussaa perunat ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike