Jauhelihaluola juureksilla
Tämä on mukava ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tarvitse kuin työntää uuniin kypsentymään. Käytännöllistä ja edullista arkiruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g sika-nautajauhelihaa (70 % nautaa, 30 % sikaa)
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ¼ keräkaali
- 1 porkkana
- 1 keltainen paprika
- 1 prk maissia
- 1 laakerinlehti
- 1 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi porkkana, suikaloi paprika.
2. Laita vihannekset voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lisää laakerinlehti ja lihaliemi. Laita jauheliha päälle ”kanneksi”.
3. Kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan