Jauhelihalla täytetyt paprikat
Valitse suuria paprikoita, minkä värisiä tahansa. Muista kuitenkin, että vihreät paprikat maistuvat karvaammilta kuin keltaiset ja punaiset. Tarjoile salaatin kera. Keitä lisukkeeksi lisäriisiä, jos päivällisvieraasi ovat oikein nälkäisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa paprikaa
- 350 g sika-nautajauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 1 prk tomaattikeittoa
- tabascoa
- mustapippuria
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista ”hattu” pois ja poista siemenet. Aseta paprikat seisomaan kevyesti voideltuun vuokaan.
2. Sekoita jauheliha, suola, pippuri, kananmuna, riisi, tomaattipyree ja oliiviöljy. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uunin alatasolle n. 40 minuutiksi tai kunnes jauheliha on kypsää.
3. Lisää keittoon niin paljon vettä kuin purkissa ohjeistetaan. Mausta ja tarjoile kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan