Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • 400 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Ripottele päälle suolaa ja käännä puolikkaat leikkauspinta alaspäin paperille 15-20 minuutiksi. Pyyhi suola pois ja laita puolikkaat uunivadille.

3. Sekoita kaikki lihatäytteeseen ja levitä puolikkaille. Lusikoi valutettu tomaattimurska mukaan vadille.

4. Paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Kesäkurpitsat maukkaasti maustetulla jauhelihalla täytettyinä ovat varma menestys. Tomaattimurska vuoassa täydentää kokonaisuuden. Tarkista, että kesäkurpitsa on oikein pehmeää, ennen kuin otat vuoan uunista.

Lisää aiheesta:

Sienitäytteinen kesäkurpitsaJauhelihalla ja pekonilla täytettyä kesäkurpitsaaKesäkurpitsaa provencelaisella täytteelläProvencelainen gratiiniLehtikaalipiirasPinaattipiiras kanalla
Täytetty kesäkurpitsaGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fleur de courgette

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    "Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa