Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652208/landscape16_9/515/290/3141c07393fa8c4b74c678ad3b84b916/tx/724088-5256.jpg)
Kesäkurpitsat maukkaasti maustetulla jauhelihalla täytettyinä ovat varma menestys. Tomaattimurska vuoassa täydentää kokonaisuuden. Tarkista, että kesäkurpitsa on oikein pehmeää, ennen kuin otat vuoan uunista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- suolaa
- 400 g lampaan- tai sianjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 3 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 dl juustoraastetta
- 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.
2. Ripottele päälle suolaa ja käännä puolikkaat leikkauspinta alaspäin paperille 15-20 minuutiksi. Pyyhi suola pois ja laita puolikkaat uunivadille.
3. Sekoita kaikki lihatäytteeseen ja levitä puolikkaille. Lusikoi valutettu tomaattimurska mukaan vadille.
4. Paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka