Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsat maukkaasti maustetulla jauhelihalla täytettyinä ovat varma menestys. Tomaattimurska vuoassa täydentää kokonaisuuden. Tarkista, että kesäkurpitsa on oikein pehmeää, ennen kuin otat vuoan uunista.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • 400 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Ripottele päälle suolaa ja käännä puolikkaat leikkauspinta alaspäin paperille 15-20 minuutiksi. Pyyhi suola pois ja laita puolikkaat uunivadille.

3. Sekoita kaikki lihatäytteeseen ja levitä puolikkaille. Lusikoi valutettu tomaattimurska mukaan vadille.

4. Paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja