Jauhelihalla täytetty conchigiale
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650502/landscape16_9/515/290/29c694d7adc9740f3ccd47fbd177c5eb/cd/878811-1924.jpg)
Tässä hieman erilainen tapa tarjota pastaa ja jauhelihakastiketta. Jos et löydä kaupasta conchigiale-pastaa, voit täyttää kastikkeella cannelloneja. Voit toki myös valmistaa ruoan lyhyen kaavan mukaan ja käyttää tähteeksi jäänyttä tai kaupan valmista pastakastiketta.
4 annosta
- 400 g gonchigiale-pastaa
- 200 g juustoraastetta
Kastike
- 300 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl tomaattipyreetä
- 2 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipuli kauniin kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon vihannekset ja puserrettu valkosipulinkynsi. Kuullota vielä pari minuuttia.
2. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä. Sekoita jauheliha vihannesten joukkoon. isää tomaattimurska, lihaliemi ja tomaattipyree. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen. Laimenna tarvittaessa lihaliemellä.
3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Aseta "simpukankuoret" voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Täytä simpukankuoret jauhelihakastikkeella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka