Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihalla täytetty conchigiale

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 400 g gonchigiale-pastaa
  • 200 g juustoraastetta

Kastike

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 2 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipuli kauniin kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon vihannekset ja puserrettu valkosipulinkynsi. Kuullota vielä pari minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä. Sekoita jauheliha vihannesten joukkoon. isää tomaattimurska, lihaliemi ja tomaattipyree. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen. Laimenna tarvittaessa lihaliemellä.

3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Aseta "simpukankuoret" voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Täytä simpukankuoret jauhelihakastikkeella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Jauhelihakastiketta ja pastaaMoussaka juurisellerilläPasticcioKlassinen lasagne bologneseJauhelihatäytteiset cannellonitGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
CannellonitLiharuokaKastikkeet ja dipitGoGreenPääruoatPastat ja nuudelit

Tässä hieman erilainen tapa tarjota pastaa ja jauhelihakastiketta. Jos et löydä kaupasta conchigiale-pastaa, voit täyttää kastikkeella cannelloneja. Voit toki myös valmistaa ruoan lyhyen kaavan mukaan ja käyttää tähteeksi jäänyttä tai kaupan valmista pastakastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Cannellonit
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Rapucannellonit ja kuohuva hummerikastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-juurescannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit