Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihalasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jauhelihalasagne on jo todellinen klassikko - myös Suomessa!

4 annosta

  • 16 lasagnelevyä

Bèchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • suolaa ja pippuria

Jauhelihakastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Nosta kattila levyltä, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kiehuvan kuuma maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota kasvikset voissa pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää lihaliemi, tomaattimurska, yrttimausteet ja tomaattipyree ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, bèchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä päällimmäiseksi bèchamelkastiketta, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä uunissa 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin moussakaLasagne BéchamelMoussaka juurisellerilläLammaslasagneKlassinen lasagne bologneseGunillan lasagne
LasagneLiharuokaKastikkeet ja dipitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne