Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke

Julkaistu 16.08.2013 14:58
  • Ruokavalio: Gluteeniton

2-4 annosta

  • 400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
  • 1 kesäsipuli varsineen tai 1 keltasipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä, maun mukaan
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 punainen chilipaprika hienonnettuna

Lisäksi

  • 4-8 puista varrastikkua
  • 175 g pekonia paloiteltuna
  • 1 nippu kesäsipulia varsineen hienonnettuna
  • 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • ½ l kantarelleja paloiteltuna
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kebakot valmistuvat näin:

  1. Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
  2. Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.

Iloisen keltaiset kantarellit taipuvat monenlaiseksi ruoaksi. Mehevä pekoni-kantarellilisäke on ruokaisa lisäke liha- ja kanaruoille. Jauhelihakebakot voit kypsentää grillissä, uunissa tai pannulla. Tämä annos sopii myös keliaakikolle.

  • Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.Pitkät varrastikut voit puolittaa.
  • Pekoni-kantarellilisäke:

    1. Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna. Paista kauttaaltaan.
    2. Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit, valkosipulinkynnet ja hetken päästä kantarellit.Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
    3. Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.Tarkista maku.
    4. Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.

    Lisää aiheesta:

    Pad ThaiGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäRanskalaiset jauhelihapihvitJauheliha-lehtikaalipyörykät ja kantarellikastikePihvejä ja banaaneja papupedilläKatkarapu-kesäkurpitsakastike
    JauhelihapihvitGluteenitonSadonkorjuuHellapoliisiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Jauhelihapihvit
    • 10.03.201607:00
      Semper

      Gluteenittomat jauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Broilerijauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Ranskalaiset jauhelihapihvit

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera