Jauheliha-pippuripihvit
Jauheliha-pippuripihvejä herkullisten folioperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- viherpippuria
- rosepippuria
- suolaa
- 2 dl kermaa
- 4 rkl sinappia
- 2-4 rkl vasikanfondia
- 2 cl konjakkia
Folioperunat
- Suuria, jauhoisia perunoita
- Alumiinifoliota
- Smetanaa, voita tai margariinia
Valmistusohje
Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta murskatuilla pippureilla ja suolalla. Säästä pippureita myös kastikkeeseen.
Muotoile jauhelihamassasta paksuja, tasakokoisia pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla ilman lisättyä rasvaa. Kun olet kääntänyt pihvit, sivele niiden pinnalle sinappia ja ripottele päälle rouhittuja pippureita.
Kaada kerma, konjakki ja tilkka vasikanfondia pannulle ja hauduta pihvit kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Tarjoa lisäkkeenä foliossa paisettua uuniperunaa.
Revi foliosta neliömäisiä paloja ja kääri pestyt perunat huolellisesti niiden sisään.
Paista perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi 1-2 tuntia.
Avaa foliopaketit leikkaamalla perunaan ristikko ja puristamalla ne auki. Upota lusikka, jossa on reilu nokare smetanaa tai voita, avattuun perunaan ja nosta lautaselle sellaisenaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan