Jauheliha-pippuripihvit
Jauheliha-pippuripihvejä herkullisten folioperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- viherpippuria
- rosepippuria
- suolaa
- 2 dl kermaa
- 4 rkl sinappia
- 2-4 rkl vasikanfondia
- 2 cl konjakkia
Folioperunat
- Suuria, jauhoisia perunoita
- Alumiinifoliota
- Smetanaa, voita tai margariinia
Valmistusohje
Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta murskatuilla pippureilla ja suolalla. Säästä pippureita myös kastikkeeseen.
Muotoile jauhelihamassasta paksuja, tasakokoisia pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla ilman lisättyä rasvaa. Kun olet kääntänyt pihvit, sivele niiden pinnalle sinappia ja ripottele päälle rouhittuja pippureita.
Kaada kerma, konjakki ja tilkka vasikanfondia pannulle ja hauduta pihvit kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Tarjoa lisäkkeenä foliossa paisettua uuniperunaa.
Revi foliosta neliömäisiä paloja ja kääri pestyt perunat huolellisesti niiden sisään.
Paista perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi 1-2 tuntia.
Avaa foliopaketit leikkaamalla perunaan ristikko ja puristamalla ne auki. Upota lusikka, jossa on reilu nokare smetanaa tai voita, avattuun perunaan ja nosta lautaselle sellaisenaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta