Jauheliha-pippuripihvit

Jauheliha-pippuripihvejä herkullisten folioperunoiden kanssa.

Ainekset

  • 600 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • mustapippuria
  • viherpippuria
  • rosepippuria
  • suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl sinappia
  • 2-4 rkl vasikanfondia
  • 2 cl konjakkia

Folioperunat

  • Suuria, jauhoisia perunoita
  • Alumiinifoliota
  • Smetanaa, voita tai margariinia

Valmistusohje

Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta murskatuilla pippureilla ja suolalla. Säästä pippureita myös kastikkeeseen.

Muotoile jauhelihamassasta paksuja, tasakokoisia pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla ilman lisättyä rasvaa. Kun olet kääntänyt pihvit, sivele niiden pinnalle sinappia ja ripottele päälle rouhittuja pippureita.

Kaada kerma, konjakki ja tilkka vasikanfondia pannulle ja hauduta pihvit kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Tarjoa lisäkkeenä foliossa paisettua uuniperunaa.

Revi foliosta neliömäisiä paloja ja kääri pestyt perunat huolellisesti niiden sisään.

Paista perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi 1-2 tuntia.

Avaa foliopaketit leikkaamalla perunaan ristikko ja puristamalla ne auki. Upota lusikka, jossa on reilu nokare smetanaa tai voita, avattuun perunaan ja nosta lautaselle sellaisenaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!