Jauheliha-perunalaatikko tomaatilla
Maukkaalla jauheliha-perunalaatikolla täytetään nopeasti nälkäisimpienkin ruokailijoiden vatsat. Maistuva ruoka syntyy reilussa tunnissa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 500 g perunasuikaleita
- 600 g jauhelihaa
- 1 purjosipuli
- 1 tlk kypsiä maustettuja papuja
- 5 kpl tomaatteja viipaloituna
- 1 l maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl soijaa
- mustapippuria
- salviaa
Valmistusohje
Paista jauheliha sekä hienonnettu purjosipuli pannulla ja mausta hyvin. Kaada perunasuikaleet isoon kulhoon ja mausta suolalla. Lisää joukkoon pavut, loput mausteet sekä jauheliha-purjoseos ja sekoita hyvin.
Kaada puolet seoksesta voideltuun uunivuokaan ja viipaloi puolet tomaateista pinnalle. Kaada loput seoksesta tomaattiviipaleiden päälle ja koristele vuoka lopuilla tomaateilla. Sekoita munamaito ja lisää se vuokaan. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 minuutin ajan ja anna laatikon vetäytyä hetki. Tarjoa esim. raikkaan salaatin ja puolukkasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan