Jauheliha-perunalaatikko tomaatilla

Maukkaalla jauheliha-perunalaatikolla täytetään nopeasti nälkäisimpienkin ruokailijoiden vatsat. Maistuva ruoka syntyy reilussa tunnissa.

Ainekset

  • 4 annosta

Ainekset

  • 500 g perunasuikaleita
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 purjosipuli
  • 1 tlk kypsiä maustettuja papuja
  • 5 kpl tomaatteja viipaloituna
  • 1 l maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl soijaa
  • mustapippuria
  • salviaa

Valmistusohje

Paista jauheliha sekä hienonnettu purjosipuli pannulla ja mausta hyvin. Kaada perunasuikaleet isoon kulhoon ja mausta suolalla. Lisää joukkoon pavut, loput mausteet sekä jauheliha-purjoseos ja sekoita hyvin.

Kaada puolet seoksesta voideltuun uunivuokaan ja viipaloi puolet tomaateista pinnalle. Kaada loput seoksesta tomaattiviipaleiden päälle ja koristele vuoka lopuilla tomaateilla. Sekoita munamaito ja lisää se vuokaan. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 minuutin ajan ja anna laatikon vetäytyä hetki. Tarjoa esim. raikkaan salaatin ja puolukkasoseen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.