Jauheliha-pastakeitto

Tämä täyteläinen lihakeitto lämmittää reippailun jälkeen - ja se on lisäksi nopea valmistaa! Sopivaa ruokaa myös silloin, kun sinulla on ylimääräistä jauhelihaa ja tähteeksi jäänyttä pastaa.

4 annosta

  • 2 dl gnocchi-pastaa
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1,3 litraa lihalientä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • ½ tl juustokuminaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli kattilassa. Kaada päälle lihaliemi, purista joukkoon valkosipuli ja mausta keitto oreganolla, paprikajauheella, cayennepippurilla ja juustokuminalla.

3. Anna keiton kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää pasta, porkkana ja palsternakka ja keitä vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.