Jauheliha-broilerimureke

Murekkeessa voi yhdistää jauhelihaa ja broileria, kuten tässä Nigeriasta peräisin olevassa ohjeessa. Tarjoa mureke lämpimänä kastikkeen kera tai kylmänä pateena. Lisukkeena maistuu keitetty riisi.

4 annosta

  • 2 broilerinfileetä, 250 g
  • 250 g naudanlihaa tai jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl korppujauhoja + 1 dl vettä
  • 1½ dl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • vajaa 1/4 tl cayennenpippuria
  • 2 munaa
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl Maizenaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri ja naudanliha ja jauha hienoksi lihamyllyssä tai sekoita jauhelihaksi yleiskoneessa. Kuori ja hienonna sipuli. Anna korppujauhojen turvota vedessä 10 minuuttia. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, korppujauhot, suola, inkivääri, cayennenpippuri ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ruokaöljyllä ja muotoile jauhelihataikina vuoassa murekkeeksi. Kypsennä mureketta uunin alatasolla 50-60 minuuttia.

3. Kiehauta kattilassa lihaliemi, tomaattimehu ja tomaattipyree. Vatkaa joukkoon kylmään vesitilkkaan liuotettu Maizena. Kiehauta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa mureke viipaleiksi ja tarjoa tomaattikastikkeen ja keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja