Mainos
Mainos

Jauhalihamureke oliivien kera

Onko sinulla kiire? Taputtele mureketaikina uunipannuun, niin mureke kypsyy puolessa ajassa. Sitten voit leikata pihvejä ja tarjoilla. Hyvä varsinkin jos pöydässä on monta.

Neljälle-viidelle

  • 600 g sikanautajauhelihaa
  • 10 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 paketti pekonia

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan oliivisilppu, suola, pippuri ja tomaattipyree. Liuota liemikuutio veteen. Jäähdytä ja sekoita lihaliemeen korppujauho ja muna. anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita korppujauhoseos jauhelihaan. Muotoile murekkeesta pitkänomainen limppu voideltuun uunivuokaan.

3. Peitä mureke pekonisiivuilla ja paista uunin alatasolla noin tunti. Tarjoile lisäkkeiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.