Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta
Julkaistu
Suklaata ja katkarapuja? Kyllä! Maista ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 230 g tummaa suklaata pilkottuna (vähintään 70 % kaakaota)
- 120 ml maitoa
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 450 katkarapuja kuorittuna
- suolaa
- 240 ml valkoviiniä
- pieni nippu tuoretta persiljaa silputtuna
Valmistusohje
- Laita maito ja suklaa teräskulhoon.
- Laita kattilaan vettä. Kun vesi kiehuu hiljalleen, laita teräskulho kattilan päälle.
- Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista valkosipulit.
- Lisää katkaravut.
- Kypsennä, kunnes se on vaaleanpunaista ja läpikuultamatonta.
- Lisää suola ja viini, keitä kokoon. Lisää sitten persiljasilppu.
- Laita lautaselle, valuta sulaa suklaata noroina päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan