Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 16 jättikatkarapua
  • 1 puristettu sitruuna
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 annosta riisiä
  • ½ g sahramia
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • sitruunaviipaleita
  • 1 vihreä paprika
  • vedessä liotettuja puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri kulhossa, lisää katkaravut ja marinoi pari tuntia. Pujota katkaravut vartaisiin, joka katkaravun väliin tulee pieni sitruunaviipale.

2. Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sahrami keitinveteen. Kuutioi paprika hienosti ja lisää riisiin.

3. Keitä kalaliemi ja viini kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja keitä kokoon halutun paksuiseksi kastikkeeksi, mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla myllystä. Kuumenna grillipannu tai grilli ja grillaa vartaita n. 3 minuuttia joka puolelta, katkarapujen koosta riippuen.

Katkarapujen on maustuttava kaksi tuntia, joten suunnittele ajankäyttösi tarkoin. Yksi tapa on valmistella vartaat, kastike ja riisi etukäteen ja sitten grillata vartaat juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

KananpoikasalaattiKalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraJättikatkaravut kreikkalaisittainLauantaipannu katkaravuillaKatkaravuilla täytettyä haukeaÄyriäisrisotto
KatkarapuvartaatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Katkarapu- ja scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Cayennekatkaravut vartaissa

  • 10.04.201314:14
    Kanavartaat

    Jättirapu-kanavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Jättikatkarapuvartaat sitruunalla ja currylla