Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera
Katkarapujen on maustuttava kaksi tuntia, joten suunnittele ajankäyttösi tarkoin. Yksi tapa on valmistella vartaat, kastike ja riisi etukäteen ja sitten grillata vartaat juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 16 jättikatkarapua
- 1 puristettu sitruuna
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 4 annosta riisiä
- ½ g sahramia
- 3 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- sitruunaviipaleita
- 1 vihreä paprika
- vedessä liotettuja puutikkuja vartaiksi
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri kulhossa, lisää katkaravut ja marinoi pari tuntia. Pujota katkaravut vartaisiin, joka katkaravun väliin tulee pieni sitruunaviipale.
2. Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sahrami keitinveteen. Kuutioi paprika hienosti ja lisää riisiin.
3. Keitä kalaliemi ja viini kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja keitä kokoon halutun paksuiseksi kastikkeeksi, mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla myllystä. Kuumenna grillipannu tai grilli ja grillaa vartaita n. 3 minuuttia joka puolelta, katkarapujen koosta riippuen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan