Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Japanilainen risotto eli takikomi gohan

Takikomi Gohan on eräänlainen japanilainen risotto.
Takikomi Gohan on eräänlainen japanilainen risotto.Aviador
Julkaistu 18.08.2024 07:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 3 kuppia riisiä (noin 4,8 dl)
  • 2 porkkanaa
  • muutama sieni (shiitake, suppilovahvero, kantarelli, mikä vaan sopii)
  • 150 grammaa broileria
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sakea tai valkoviiniä
  • 2 rkl mirin-kastiketta
  • 2 tl dashi-jauhetta (kala- tai merileväpohjainen)
  • 1-2 tl suolaa
  • loraus rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Pese porkkana ja leikkaa se ja sienet parin sentin tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Pilko broileri pieniksi suupaloiksi.
  2. Huuhdo riisi muutaman kerran kylmällä vedellä, laita kattilaan ja lisää vettä keitto-ohjeen mukaan. 
  3. Lisää kaikki muut aineet joukkoon, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla siten, että kaikki vesi imeytyy riisiin. Sekoita välillä kevyesti, jotta ruoka ei pala pohjaan. 
  4. Kun riisi on kypsää ja vesi imeytynyt, lisää halutessasi nokare voita tai margariinia antamaan makua. Anna riisin olla kattilassa vielä hetki. Kuohkeuta riisi kevyesti sekoittaen.

Takikomigohan on suosittu ruoka Japanissa erityisesti syksyllä, jolloin sienet ovat parhaimmillaan. Ruoka on helpoin tehdä riisinkeittimellä, mutta toki kattilassakin onnistuu.

Japanilaisen ruokakulttuurin asiantuntija Marjo Seki vinkkasi Huomenta Suomessa japanilaisen risoton ohjeen. Ohje löytyy Marjo Sekin tuoreesta tietokirjasta Makumatkoja Japaniin (Aviador 2024).

Ohje: Marjo Seki Makumatkoja Japaniin (Aviador 2024).

Lisää aiheesta:

Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Vappu Pimiän minestronekeittoSaudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!Himonuudelit – Hannan helpossa reseptissä on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset!Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisiLinssicurrya ja pinaattia
RisottoJapanilaistaHuomenta SuomiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan